Käytiin lauantaina pojan shortsien ostokierroksen yhteydessä Valhallassa kyselemässä likalle nenäkorun uusimista, kun kierre on kuulemma löystynyt. Siellä tarttui viikonlopuksi päähän pyörimään tänään ajankohtainen Boomtown Ratsien I don't like Mondays.

Tuolla kiusasin isää jo kesällä -79 soittamalla sitä kasetilta uudestaan ja uudestaan, kun aikuiset olivat kattoa remontoimassa ja yrittivät radiota kuunnella. Kappalehan perustui Amerikassa -79 tapahtuneeseen 16 vuotiaan tytön tekemään kouluammuskeluun, jonka syyksi sanoi ettei pidä maanantaista. Oli saanut isältään lahjaksi aseen, vaikka oli toivonut radiota. Tapauksesta kattavin vastaan tullut artikkeli kertoi, että Brenda olisi myöhemmin vedonnut insesti-kokemuksiinsa. Noista ei kyllä ihan tiedä, koska jossain paikassa sanottiin selittäneen tekoa humalalla/PCB:llä - ehkä kaikki nämä syys, ehkä vain päässä napsahti, luoja tietää.

Joidenkin mielessä tarina on jäänyt joksikin epämääräiseksi kaupunkitaruksi, ja sitä onkin urbaanilegendojen sivustolla todistettu todeksi. Tämän vuoden maaliskuussa on kait ollut kolmas kerta kun tutkitaan voisiko päästä ehdonalaiseen; ei tainnut vapautua vieläkään. Täällä myös oli tuorettakin asiaa (mm uutinen tuosta kevään harkintatilaisuudesta).

Wikipediassa Boomtown Ratsista löytyy siisti pakkaus tietoa ja fanisivun kattava historiikki kertoi tarkempia päivämääriä levyille yms. Nyt kun näitä surffailin, niin muistuikin mieleen, että tykkäsinhän BT:ltä myös pienemmästä hitistään "Banana Republic".

Lievästi asenteelliselta tuntuu tämän ensyklopedian kommentit bändistä: "...written by a much overrated musician by the name of Bob Geldof." ja kappaleen suosio kuitattiin: "It got to No.1 in the UK charts in July 1979 because there are apparently many Brits who have no taste in music.". Huh huh - näitä avoimen tietosanakirjan etuja.

Sir Bob Geldofhan oli sittemmin (eräänä) pääosan esittäjänä Pink Floyd The Wall -leffassa ja järjesti ensimmäisen Band-Aid -levyn ja -konsertin jo ennen sitä amerikkalaisten We are the world -kopiotapahtumaa (ja tosiaan aateloitiin tuosta hyväntekeväisyystyöstään).