Kanelin ihmettelyyn ravintoloiden aukiolotyylistä ei voi kuin yhtyä! Käytiin viime viikolla katsomassa standuppia ja ihasteltiin tasan klo 20.30 alkaneen shown ajoitusta. Jos tuo olisi ollut normaaliin
bändiesitysaikaan alkaen klo 23.jotain niin työpäivää vasten olisi
helposti jäänyt menemättä - nyt saivat kaksi katsojaa lisää ja
jonkusen euron siidereistä & kokisesta (sateisen ilman takia
jouduin kuskiksi).
Muutin Vaasan ja aloitin ravintolaelämään tutustumiseni syksyllä -84
(huh... mutta enhän mä vielä mikään vanha ole!?). Silloin
'peukalosääntönä' oli, että jollei ravintolaan ollut jonottamassa klo
18, niin oli turha enää kuvitella pääsevänsä sisään sen illan aikana.
Tuossa seitsemän vuotta sitten taas poikamiehenä ollessani ihmettelin,
kun vielä puolilta öin ravintolat olivat lähes tyhjiä ja vasta
sen jälkeen ilmaantui porukka vietettyään ensin alkuillan
alkupippaloissa (kai?).
Jos juhliminen alkaisi klo 18 tienoissa, riittäisi aikaa
ravintolassa sen saman 4-5 tuntia ja seuraava päivä ei menisi susille
väsymyksen takia. Samalla ravintolan työntekijät saisivat
inhimillisemmät työajat, jaksaisivat työssään pidempään ja ehkä paukkujenkin hintoja voisi tiputtaa,
kun palkkakustannuksiin ei menisi niin paljoa yötyölisiä. Kenen halujen mukaista tämä nykyinen käytäntö oikein on?
torstai, 22. syyskuu 2005