lauantai, 28. marraskuu 2015

Timo ei asu täällä enää

Viagra-kommenttien tulvaan lienee ainoa parannuskeino vaihtaa kämppää. Samalla saan Bloggerissa muitakin mukavia ominaisuuksia, esim oman domainin blogin osoitteeksi, ilmaisen mainoksettomuuden, kännykkäsovelluksen ja blogiviestien julkaisemisen tekstiviestinä (ei toimikaan Suomessa) emailina. WordPress jäi vertailussa mun kriteereillä kyllä toiseksi.

Lopetan samalla ujostelun ja siirryn omalla nimellä bloggaamiseen.

Mukava jos vaihdatte mahd tilauksen uuteen paikkaan. Tervetuloa --> blog.kytta.net

Kiitos vuodatus näistä vuosista.

lauantai, 31. lokakuu 2015

Valokuvatorstai - Gandhia

Vielä on hiljaista täällä blogissa, mutta suunnitelmien toteutumisesta ja nettiyhteyksistä riippuen ensi vuoden aikana pitäisi olla paljon blogattavaa. Huomasinkin lokakuun melkein livahtavan ohi ilman merkintää, joten valokuvatorstai!

Aiheena on tällä kertaa Mahatma Gandhin lainaus ”Ei ole tietä rauhaan, rauha on tie.”

Firman valokuvauskerhon myötä on tullut kokeiltua vähintään kahdesti vuodessa jotain uutta vaellusreittiä. Tänä syksynä paikaksi osui Vaasasta 20km pohjoiseen oleva Kuni. Siellä löytyi sekä tie rauhaan, että rauhan tie:

Just follow the path

Käytiin kahtena viikonloppuna paikalla, ensin kerhon kanssa lyhyempi reitti ja myöhemmin kahdestaan pidempi rinki.

Yo. kohta näyttää peruspohjalaiselta metsältä, mutta mukavasti riitti vähemmänkin tyypillistä kohtaa - esimerkiksi kallioiden laella menevää polkua ja syvän louhoksen pystyseinäinen järvi. Lisää kuvia tuolta vaellukselta löytyy omasta Flickr-setistään.

Muita valokuvatorstain osallistujia löytyy tuolta yo linkistään.

 

keskiviikko, 30. syyskuu 2015

Tukholman risteily

Matkablogi-rooli tuntuu luontevimmalta tänne nyt, kun siitä tulee keskusteltua twitterissä (#matkachat), sitä tulee eniten kuvattua ja tulevan vuoden suhteen sitä tulee eniten mietittyä. Viikonloppuna käytiin risteilyllä Helsingistä Tukholmaan ja takaisin.

B-hytti kahdelle oli mukava yllätys - tilava ja hyvät näkymät merelle. Perillä oli vain viitisen tuntia aikaa, joten ostettiin laivan infosta paikallisliikenteen kertalippuja menolle ja paluulle. Bussi 76 meni suoraan sataman edestä Skanssen-risteyksen ohi, josta oli enää kilometrin kävely ABBA-museolle. Ihan hauska pläjäys tuosta itsekin paljon kuunnellusta klassikosta. Ja nämä vahanuket oli tosi onnistuneita - hakkasivat Madam Tussaudin nuket aika helposti.

ABBA

Museon jälkeen kävelyä ja välipala keskustassa. Lopuksi suunniteltiin kaupungintalon näkötornia, mutta se olikin nykyään maksullinen ja pienissä ryhmissä (vanhentunut opaskirja :-/ ) joten ei oltaisi enää ehditty seuraavan ryhmän jälkeen laivaan. Ranta oli onneksi hieno ja siitä sitten metrolla suoraan takaisin laivaan. Mukava reissu!

Heitin hätäisesti blogia varten muutaman kuvan Flickriin Tukholma-albumiin, pian tulee toivottavasti sinne pari lisää.

 

lauantai, 29. elokuu 2015

Jos Madeiralta hiekkarannat puuttuvatkin...

Vanhana Lapparifanina näin vihdoin Madeirankin (vaikka laulu oikeastaan kertookin naapurisaaresta ^^ ) ja niinhän se tosiaan oli, että hiekkarantoja ei löytynyt. Mutta ylväitä maisemia ja hienoja reittejä vaellettavaksi.

Oma auto oli kyllä edullinen ja hyvä valinta - kun ei tarvinnut ostaa lentokenttäkuljetusta, niin siinä säästi jo yli kolmanneksen auton kuluista. Economycarrentals toimi taas hyvin ja välitti Europcarilta edullisen auton (vaihdettiin lennosta kyllä isompaan malliin, joka jyrkillä vuoristoteillä tuntui oikealta päätökseltä). Bensaan meni viikon 300km ajelussa vähän yli 20€ eli hyvä valinta, vaikkei edes joka päivänä ajettukaan.

Shore view

Yo. maisema näkyi itäisimmän niemimaan reitillä, jossa mentiin kuvassa näkyvää reittiä n 4km niemimaan kärkeen ja ympyräkierroksen jälkeen sama takaisin. Toinen vaellus oli melkein tarkkaan keskellä saarta, jossa ensin noustiin tunti koko ajan portaita ylös ja sitten vuorten harjoja pitkin olisi mennyt kymmenkunta kilometria. Sieltä käännöspaikaltamme näkyi meri sekä saaren etelä- että pohjoisrannalta. Tuo kakkosvaellus oli pikapäätös, kun ajoreitti ylängölle ja suunnitellulle 25 lähteen reitille olikin poikki kivivyöryn takia (jo kolmas kerta - sama tullut vastaan Itävallan tunnelissa ja Kalifornian 1-tiellä San Franciscoon ajaessa).

A view on Northern shore

Tässä käytiin pohjoisrannikolla kääntymässä. Tuolla samalla näköalapaikalla ihmetellessä alkoi kuvan suunnasta tulemaan moottoripyöräilijöitä jollain sunnuntaikokoontumisajolla. Niitä riittikin kymmeniä monenlaisissa vehkeissä:

Sunday drive

Kaikki kuvat löytyy Flickrin Madeira-albumistani (jos oot Flickrissä, niin laita mut kaveriksi ja kohta näkyy enemmänkin kuvia).

Ja jos jokin muu kiinnostaa, niin kysymystä vain kommentteihin.

 

tiistai, 30. kesäkuu 2015

Kesä etenee - Suvi seurailtu

Juhannuksena käytettiin vanhaksi meneviä Finnair-pisteitä ja 2 lomapäivää Krakovan reissuun. Kuvia on muutama jo Flickrissä ja lisää on tarkoitus heittää tästä pian.

Odotellessa mainitaan pikamerkintänä Vaasan isoimmat festarit ikinä: Suviseurat viime viikonloppuna. 77 tuhatta ihmistä Söderfjärdenissä, jonne oli n 2x1 km alueen keskelle rakennettu ISO teltta, ruokapaikkoja, kauppoja, lasten pesupaikkoja ja vaikka mitä.

Alueen teillä oli parin päivän ajan jonotusta, kun autoja tuli eri suunnista. Me kuljettiin pyörällä ja käytiin aluksi alueen vieressä olevan Öjbergetin huipulla katsomassa yleisnäkymä:

Trailers for 70+ thousand visitors

Tuossa näkyy muuten jonottavia autoja yhdeltä sivulta - noita sisäänajoteitä jonoineen oli pari. Sivummalle kuvaten mukaan sai myös mukavasti väriä antavan rypsipellon:

Rapeseed field + area

12 muuta kuvaa huipulta ja paikan päältä löytyvät Flickr-kuvavirran kärjestä (ainakin vielä kun en ole jatkanut Krakovan kuvia - sen jälkeen pitää vähän rullata alaspäin).

Vaikka en itse mihinkään yliluonnolliseen usko, niin on kyllä aikamoinen tapahtuma! Ja kunnioitettavasti järjestelyt tehdään kunnolla projektivetoisesti ja edelliskerroista oppien.