Nenä on sen verran tukossa, että yöunet jäi vähän epätyydyttäväksi :-/ Yskimisen lomassa voikin blogiin heittää jotain sunnuntain ratoksi... Pitänee koittaa jäädä huomenna töistä pois.

5771.jpg

Automatkan kuvat lähenee loppua, nyt ollaan jo Saksan puolella Disneylle prinsessa Ruususen linnaan mallia antaneella nähtävyydessä, eli romanttisessa Neuschwansteinin linnassa. Rakennuttaja kuningas Ludwig II oli innostunut läheisessä järvessä majailevista joutsenista, joten linnan nimessäkin on 'Uusi-joutsen' ja sisustuksessa näkyi paljon kyseisiä siivekkäitä.

Linnan sisusta oli enemmänkin tehdyn näköistä turistirysää ja nätimmät näyt oli katsottavissa ilmaiseksi ulkona näköalapaikkoja kierrellen, mutta kun kerran tuonne asti oli menty, niin samantienhän sen sisustankin kiersi.

Vierailupäiväksi sattui onneksi perjantai suunnitellun lauantain sijaan ja suurin lomasesonki ei kai ollut vielä alkanut, joten saatiin paikat vajaan tunnin kuluttua alkavaan kierrokseen. Linnat tosiaan olivat ällistyttävästi kuin seinään loppuvien alppien reunalla; toisella puolella näkyy korkeita vuoria ja selvän rajan jälkeen olikin vain tasaista kumpuilevaa saksalaista maaseutua.

Googlella hakiessa löytyi toinenkin blogimerkintä linnasta ja kuviahan tuosta löytyy helposti.