Patsaiden jälkeen käytiin kivihiomo/matkamuistomyymälässä (luult sama, josta Mikallakin oli maininta) - taas ihmetytti tyyli: joku mies alkoi latomaan Tarjan käsiin 'lahjana' hionnassa käytettäviä raakakiviä, ja heti seuraavaksi pyysi niistä rahaa. Rehellisellä myynnillä olisi jotain voinut onnistuakin, mutta tuo vain palauttaa kivet vauhdilla.

Myymälälle tuotiin pari maksullisella temppelivisiitillä ollutta meidän bussilaista ja sitten lähdettiin Kuningattarien laaksoon (parit lisäkuvat haudoista & laaksosta). Alunperin kuviteltiin menevämme Kuninkaiden laaksoon, mutta retkeä varattaessa asia meni jotenkin työtapaturmana sivu korvien... samanlaisiahan laaksot kai pääosin ovat, mutta meni hyvä pähkäily hukkaan - pohdittiin edellisenä päivänä Tutankhamonin haudan maksullista vierailua ja lopuksi päädyttiin, että mennään vain kun kerran tänne asti maailmaa on tultu ja se kuitenkin on kuuluisa paikka, josta kaikki kyselee.

84286160_8de70fe395.jpg

Laakso näkyy tuossa puoliksi, oikealla puolella oli vielä yksi remontoitava faarao-hauta ja tuolla edessä  ne kolme vierailtavaa (vapaa tahti, aikaa puoli tuntia). Lähistöillä näkyi maassa pienempiä aukkoja, joihin kuulemma on haudattu aatelisia, jotka halusivat olla lähellä faaraoita tuonpuoleisen matkalla. Hautakammiot olivat n. 50 metrisiä matalia käytävän tynkiä, joissa muutama kammio sivulle ja seinät hienosti maalattu. Kolmannessa näkyi lisäksi kiviarkku + lasilaatikossa pieni muumioitunut vauva. Seinämaalausten kuvia löytyy tuolta em. lisäkuvalinkistä.