DVD-rästejä yritetään käydä läpi ja perjantaina nähty Charlie Wilsonin sota oli mielenkiintoinen tapaus! Usein tositapahtumiin perustuvat elokuvat ovat hiukan 'tylsiä', mutta tässä henkilöhahmot olivat niin hauskoja tyyppejä - varsinkin kolme keskushenkilöä, että dialogi oli nautittavaa seurattavaa.

Kongressiedustaja Charlie Wilson on virkistävää vaihtelua Tom Hanksin kiltimmille roolihahmoille. Yhdessä nämä kolme (Julia Roberts, Philip Seymour Hoffman) liittoutuvat auttamaan Afganistania sodassa Neuvostoliittoa vastaan.

Itseltäni tuo historian osa on mennyt aikoinaan 13-15 vuotiaana täysin ohi, joten asioista oli kiinnostavaa kuulla. Toki amerikkalainen näkökanta, mutta jos vastaan tulee neuvostoliittolainen näkemys asioista, niin katson kyllä senkin. Sodan aikana USA sijoitti rahaa vaikka kuinka paljon, ja kun Charlie yritti sen jälkeen saada vaivaisen miljoonan koulujen perustamiseen, niin ketään ei enää kiinnostanut. Jos olisivat hoitaneet jälki/PR-työn paremmin, niin olisi saattanut Taliban-liike jäädä syntymättä ja historia tuon jälkeen olisi ehkä erilainen.

Elokuvasta löytyy enemmän arvosteluja, joista esimerkiksi leffablogi oli hiukan kriittisempi kuin minä - luultavasti suhtautuminen Julia Robertsiin vaikutti osansa arvosanaansa.