Luin nyt loppuun kirjan Sukellus pimeyteen, josta näkyikin hiljan arvostelu kirjavinkeissä.

Tuo onkin erittäin kiinnostava ja tiivis kirja, jossa ei turhia venytellä. Harjoiteltuaan ensin Suomessa luolasukellusta, ryhmä sukeltajia pääsee Budapestin alla oleviin luoliin tutustumaan ja kuvaamaan - kirjassa kerrotaan luolastosta, niitten suojelun tilanteesta ja mitä kaikkea siellä näkyy.

Kuvat ovat upeita ja niitten eteen on tosiaan nähty vaivaa! Lopussa on vielä liitteinä esim kuvaukset varusteista, luolasukeltajan koulutuksesta, sukelluspaikoista jne. Suosittelen!

Kirjassakin mainittiin Meksikon cenotet, eli sen niemimaan maan alle luolat kovertaneet joet. Matkaamme Meksikoon marraskuulta 2006 raportoin täällä blogissa 2007 tammi-heinäkuussa ja luolasukelluksestani heitin muutaman kuvan ja enemmän juttua silloisessa merkinnässä.

Luolat olivat niin pimeitä, että useimmat kuvat epäonnistuivat ja otinkin lähinnä videoita sukelluksesta. Tuolloin Flickriin ei voinut vielä lähettää videoita, joten jäivät julkaisematta, mutta nyt se onnistuu.

Toinen vetäjä otti meidät kokeneemmat toiseen ryhmään ja ensimmäisellä sukelluksella helpolla reitillä seurasi taitojamme. Pullojen vaihdon jälkeen pääsimme vähän vaikeampaa ahdasta reittiä pitkin kohdeluolaan - alla video reitin kapeimmasta kohdasta. Tuossa on hyväksi ahtaanpaikankammottomuus ja mielikuvituksen kytkeminen pois päältä.

Luolasukellukseltani meni nyt samalla Flickriin toinenkin video ja neljä uutta kuvaa, joten tervetuloa sinne kurkkaamaan.