Vihdoin pääsen Elokuvamaanantaihin käsiksi ja pysyn vielä scifimäisellä suunnalla. Filmitähden valinnassa otin esille IMDb:n synttärilistan ja kävin päivänsankareita läpi. Esko Roine (tänään 65v) on ollut monessa mukana ja ainakin yksi leffa (suomalaista scifiä Kohtalon kirja) löytyy dvd-kokoelmistammekin.

Varsinainen FILMITÄHTI olisi Raquel Welch (tänään 69v), joka oli 70-luvulla mielestäni yksi kauneimmista (Victoria Principalin ohella :-). Raquel on muuten tuonne IMDb:hen lisätty numerolla 79, eli kuuluisuutta löytyy (oli ihan hauska katsoa linkkien numeroita ykkösestä alkaen). Uraltaan löytyy scifistä ainakin Fantastic Voyage.

Valitsin kuitenkin synttärisankareista osaksi leffatykkäävyytenikin perusteella Michael Keatonin, joka täyttää tänään 58. Burtonin ensimmäisten hienojen Batman-leffojen ohella Keaton oli nimiroolissa saman visionäärin Beetle Juicessa.

Tuo oli ensimmäinen Burtonin elokuvani ja iski kuin miljoona volttia (vähän kuin Avaruuden korkeajännitys...). Tyyli oli fantastista mustaa huumoria ja myöhempi Geena Davisin yhteys Suomeen (väliaikaisena 'miniänämme') tuntui lisää hauskalta.

Michael Keaton sai tässä elokuvassa irrotella puolipahiksena kunnolla ja manaajakummitukseltahan se luontui. Lisäksi mukana oli mm Alec Baldwin ja 17 vuotias Winona Ryder kolmannessa elokuvassaan.

Elokuvassa nähdään pieni tarina kuolleiden maailmasta ja löydetään masentuneelle esi-gootti-tytölle iloa elämään. Mukavaa katseltavaa!