Tähän mennessä olisi jo pitänyt herätä, mutta vielä muistuu tämän aamun uni mieleen: kiertelin jossain isossa kirkossa sijaitsevassa naisten vessassa ja yritin hoitaa kusihätäni (arvaahan se mikä aamulla alitajunnassa pyörii :-) muutamassa eri kopperossa. Kopperot oli nekin isoja, sijoiteltu melkein labyrinttimaisesti ja outoja. Yhdessä vilahti hiiri ja olisi pitänyt istua parimetrisen paperirullan päällä. Onneksi ei ollut muita asiakkaita samaan aikaan asialla...

Outojahan unet useinmiten ovat (onneksi en ole kunnon painajaisia nähnyt elämässäni monestikaan) ja jo pitkään on kiinnostanut mahdollisuus hallita omia uniaan! Välillä voisi vain antaa mennä mitä alitajunta eteen tuo ja sitten välillä voisi toteuttaa moninaiset unelmansa. Viitseliäisyys ei vain ole riittänyt asian tarpeeksi harjoittelemiseen.

Asialle on oma nettisivustonsa Höyhensaaret (ekana tulee joku mainosruutu, mutta siitä yläreunasta vain klikkaat eteenpäin). Tuolta löytyy tietoa asiasta, tekniikkaneuvoja ja keskustelualue.

Lainaus sivuston alusta:
Selkounet (selväunet, lucid-unet, eng. lucid dreaming) ovat lyhyesti sanottuna unia, joissa uneksija tiedostaa näkevänsä unta. Sehän tarkoittaa sitä, että selkounessa uneksija voi tehdä mitä ikinä haluaa, ja rajana on vain uneksijan mielikuvitus.