Hiukan myöhäisheränneenä olen nyt muutaman viikon seurannut hauskaa Ihmisten puoluetta (TV1, lauantaisin klo 21.15) ja huomasin, että puolueella on tietysti oma nettisivukin!

Sieltä löytyy pöytäkirjat, esim ote pöytäkirjasta 6/2009:

2 § Puolueen kannanotto keskusteluun koulujen uskonnonopetuksen lopettamisesta
Viikolla Suomessa on keskusteltu uskonnonopetuksen asemasta kouluissa. Ihmisten puolueen kanta on se, että uskonnonopetusta pitää olla kouluissa, koska tietty luterilaisuus on täällä ihan paikallaan. Silti lapsille tulee painottaa, että Jumala ei ole sellainen kansoja hävittävä ja kostonhimoinen hahmo kuin vanhassa testamentissa, vaan joko a) Sellainen mukava ja armollinen kaveri kuin uudessa testamentissa tai b) Häntä ei ole.

3 § Ihmisten puolueen näkemys tupakkalain tiukennuksesta
Eduskunnassa käytiin keskustelua, kun hallitus peruspalveluministeri Paula Risikon johdolla esitti tupakkalakiin tiukennusta. Tiukennuksen myötä tupakointi kiellettäisiin muun muassa rock-festivaaleilla, urheilukilpailuissa ja muissa yleisötilaisuuksissa. Ihmisten puolue vastustaa tiukennettua tupakkalakia, koska suurinta vapautta on saada polttaa, juoda, pitää housuja päässään tai istua huoneessaan koko elämänsä syömässä omaa räkäänsä. Kuitenkin tiettyä holhousmentaliteettia kannatetaan, koska suomalaiset ovat pölkkypäitä ja satuttavat muuten itsensä, joskin pitää välttää yleistämistä ja muistaa, etteivät maahanmuuttajatkaan sen viisaampia ole.

4 § Muut asiat
Poliisia on vastikään syytetty julkkisten rikostutkinta-aineiston vuotamisesta iltapäivälehdille rahapalkkiota vastaan. Ihmisten puolue kirjaa täten ylös, että puolue kuitenkin edelleen luottaa poliisiin. Myös Jehovan todistajat tulivat keskustelussa puheeksi ja toive yhdistetystä "Jehova ja pizza" -palvelusta esitettiin.

Samoin sivustolta löytyy kuvia + videoita ohjelmasta. Varsinkin poistetut kohtaukset ovat melkein yhtä hauskoja katsoa kuin varsinainen ohjelma: pokka on näemmä usein vaikea pidettävä. ^_^