Päivä kului taas ale-kierroksella käyden ja kauden (tai pitempäänkin) viimeisellä hypyllä: vihdoin meni sukellus kunnolla. Unohdin hyppymestarin perässätulon ja hauska yllätys oli, kun kesken putoamisen olkapäähän koputettiin ja näkyikin tuttu vieressä! yes.gif

Mutta taas Skotlantiin, en taida ehtiä näitä kaikkia esittää ennen lomaa, mutta ei auta.

Tiellä on käytössä ovela, mutta luult kalliskin keskiviivan merkintätapa: joka toisen valkoisen viivan välissä on metallinen möykky, jossa heijastimet molempiin suuntiin. Pimeässä näyttää hienosti keskiviivan ja keskelle ajautumisen huomasi.

Reflectors on the road

Invernessistä lähdettiin luoteeseen länsirannikolle ja tarkoitus oli kiertää kohti etelää rannikon pikkuteiltä maisemia ihaillen. Kyllähän niitä nähtiinkin, mutta vähän muutakin (= paljastus seuraavan matkakertomuksen pätkän dramaattisesta seikkailusta).

Loch ahead

Yläkuvassa tie oli vielä normaalin leveä, mutta alemmassa jo yksikaistainen, jota ajettiin reilu 100 kilometriä. Noin 400+ metrin välein oli ohituspaikkoja, joihin ensin ehtivä kohtaaja ajoi odottamaan vastaantulevaa. Keskinopeus jäi aikamoisen pieneksi tuon ja kuvattavien hienojen maisemien takia.

Single track road

West coast scene

Lampaita Skotlannissa riitti, välillä lämmittivät takamustaan makaamalla asfaltilla poromaisesti, joten ajaessa piti kurvien taakse olla aina hiukan varovainen. Tällä meitä katsomaan tulleella laumansa vahdilla näytti olevan jämäkkää luonnetta.

This is my territory