MuistilappujaJa setä muistelee lisää: SideKick-ohjelman käsittelin maaliskuussa. Tuolloin PC:n alkuvuosina samaa muistiin jäävän ohjelman ideaa vei puoli valovuotta pidemmälle mullistava Tornado Notes.

Tornadon yksinkertainen perusideana oli tarjota käyttäjälle loputtomasti muistilappuja, joihin sai kirjoittaa mitä tahansa. Ohjelman teki käteväksi hakusysteemi: kirjoittaessa hakusanaa lappuja karsittiin näkyvistä pois lennosta jättäen koko ajan vain ne laput, joissa siihen asti kirjoitettu sana löytyi. Ja koska kaikki pyöri koneen muistissa, toiminta oli nopeaa!

Lappuihin sai kirjoittaa muistettavia asioita, pikamerkintöjä yms yms mitä vain keksi. Ohjelman käyttö oli ilman valikkoja, suoraan kirjainkomennoilla näppäimistöltä käyttäen vielä tosi sulavaa. Tästä jää ehkä ihmetystä, että mikä tuossa oli muka niin huimaa, mutta jotenkin vain lähenteli hurmosta Tornadon käyttö...

Etsin ohjelmasta turhaan ruudunkuvaa, mutta huomasin, että muitakin muistelijoita ohjelmalle löytyi: ainakin Olli ja myös Jussi. Myöhemmin ohjelma muutti nimekseen Info Select ja siirtyi Windows-maailmaankin, mutta kilpailun myötä se on hautautunut historiaan.