Piirretty iloinen Python-käärmeViime aikoina on tullut lehdissä ja netissä vastaan Pythonin ylistyksiä, ja vaikka ensimmäisenä tulee mieleen Monty Python, niin muuta yhteistä näille ei ole kuin, että tuo nimi on annettu Montyn innoittamana. Pythonia kehutaan maasta taivaaseen koodaamiseen ja kaikenlaisten pikkujuttujen tekemiseen; itse ehdin vilkaista asiasta perustiedot, mutta näillä näkymin jää Python-kokemus valitettavasti siihen. Miksi ihmeessä kaikkia kiinnostavia asioita on maailmassa enemmän kuin aikaa niiden kokeilemiseen?

Jotenkin tuo Python muistutti mieleen Survon, joka näyttää olevan vieläkin hengissä... Tilasin joskus 15v sitten esittelylevykkeen Survon dos-versiosta (windows-versiota pidettiin silloin turhana ja epätodennäköisenä), joka mainosti itseään silloisen Windows-mainoslauseen WYSIWYG (what you see is what you get) innoittamana iskulauseella WYWIWYG = what you want is what you get...  :-)

Enpä sitten demoversion pyörittelyä enempää tuota tarvinnut, mutta myönteinen mielikuva jäi. Ja mukava huomata, että tuokin on edelleen hengissä - maailma tarvitsee vaihtoehtoja.