Nyt sitten puretaan postijonoa työpaikalla ja rauhallista onneksi on, joten pannaanpa talteen pientä yhteenvetoa. Piirtelin karttaohjelmaan toteutunutta reittiä aina kunakin iltana ja tältä se näyttää:

Kartta lomareissukierroksestamme

Kierros meni siis vastapäivään ja trippimittarissa oli lopuksi 3161 km, joka kuulostaa äkkiseltään ehkä pitkältä matkalta, mutta pidemmän ajamisen päiviä ei käytännössä tullut kuin kaksi (reipas 600km ja n. 400km). Muutama päivä oltiin samalla paikkakunnalla, useimpina tuli vaihdettua n. 100 km eteenpäin.

Hotellit löytyi onneksi helposti, heinä-elokuussa voisi olla kyllä vaikeampaa, samoin kuin tiet tukkoisempia. Alkupään yöpymisiä ei oltu varattu mitenkään etukäteen, mikä olikin hyvä koska paikoista ja etenemisestä ei ollut vielä mitään tietoa ja tuolla olisi sitonut itsensä. Loppupäästä aikataulu oli jo selvennyt ja kohteet tarkemmin tiedossa, joten siellä sai vähennettyä tuota hotelliepävarmuudesta kuitenkin tulevaa stressiä edellisen päivän soittovarauksilla.

Kustannusten puolesta automatkailu näyttäisi menevän vähintään samoihin kuin samanpituinen all-inclusive -loma, vaikka lennot olivatkin edulliset. Tietenkään tuohon hintaan ei saa liikoja tuijottaa, rahallisesti kannattavinta olisi istua kotona, mutta maailman näkeminen maksaa aina ja autoillessa sitä näkee huimasti enemmän kuin lentämällä johonkin rantakohteeseen ja kävelemällä siellä samaa ostosrantakatua edes takaisin.

Nyt tuntuu, että kyllä tuon reissun voisi tehdä uusiksikin joskus, eli sen verran kiinnostavaa se kuitenkin oli. Mutta ei ollut sentään niin mahtavaa, että tästä lähtien pelkästään tuollaisia matkoja tehtäisiin. Valmismatkat sopivat aina vuorollaan hermolevoksi, kun ei tarvitse itse olla koko aikaa matkanjohtajana. Helppoutta olisi kyllä voinut lisätä navigointivarusteisen auton valinta, kun nyt tuli valittua iso moottori GPSn sijasta.