Tänään tulee siis tälle blogille täyteen pyöreät kymmenen vuotta! tking.gif

Huomasin, että olin perustanut tämän vajaat neljä kuukautta 40-juhlieni jälkeen ja nyt (yllätys yllätys!) vajaat neljä kuukautta sitten oli 50-juhla. Eli viidesosan elämästäni on tänne samaan vuodatuksen blogiin tullut kirjoiteltua. (note to self: pitääpä ottaa backupit taas, koska ylläpito ei enää vastaa viesteihin, niin voi jossain vaiheessa olla pakko etsiä uusi koti.)

Eipä tässä kummempia. Reissukuvaamista harrastan edelleen ja se taitaa olla eniten blogia täyttävä matsku, kirjoja ja leffoja kuluu hyvää tahtia, mutta niistä harvemmin tulee enää blogattua. Hyviä vitsejäkin näkyy usein, mutta jotenkin nekin jäävät siihen omaan hymähdykseen ja matka jatkuu.

Paljon on muuttunut blogistania, mutta pysynyt myös ennallaan. Lukijoita täällä on vaihtelevasti, mukava kuitenkin, että muutama vanhakin vielä käy aina välillä vierailulla (kiitos teille kaikille!). Vaasassakin on nykyään aktiivinen bloggaaja-porukka, joka järjesti jopa kirpparin modernin taiteen museoon Kuntsiin. Itselläni päivitystahti on hidastunut, paitsi tässä kuussa. Ensi vuoden suunnitelmien toteutuessa voipi toivottavasti blogi taas aktivoitua enemmän; aika näyttää.

Joskus keräilin näihin synttärimerkintöihin tilastoja historiasta tai mieluisia juttuja, mutta nyt tyydytään vain noloon innostumishavaintoon: 10 v sitten ihan ensimmäisten 9 päivän aikana syntyi blogiin 31 merkintää, eli yli kolme päivässä. Sitten taisin tajuta, että käytän ideani loppuun liian nopeasti ennen kuin lukijat ehtivät löytää perille.

Mutta edelleen henki pihisee ja vielä kerran: Thanx.gif