Vanhemmat jumalat -kirjan kansiTimo taitaa jättää kirjan kesken! Tähän asti olen pitänyt yleensä vain 'periaatteenani', että kirjoja ei ole pakko lukea loppuun, jos siitä ei pidä, käytännössä olen kuitenkin tylsemmätkin jutut kahlannut läpi. Nyt tuli kaksikin keskenjättöistä kirjaraasua.

Viimeisimpänä yritin aloittaa Eddingssien Unennäkijöiden sarjan ykkösosaa Vanhemmat jumalat. Belgarionin taru silloin aikanaan tosiaan iski ja lapsenikin lukivat sen useampaankin kertaan Potter-tyylisesti. Eddings-tyyli oli niissä kahdessa ensimmäisessä sarjassa vielä mukavaa ja keveää stereotyyppisillä sukupuolirooleilla vitsailua (amerikkalaisena saattaa tietysti ollut tosissaankin, mutta sitähän ei voi tietää...). Parina iltana olen nyt koittanut tuota kahlata, mutta parempi jättää kesken. Aika napakan tyhjentävästi kirjoittikin tuosta kirjasta arvostelussaan Miia, 15v. :-)

Edellinenkin kirja tuli jätettyä kesken, nimittäin Tarinoita kronoopeista ja faameista, joka oli aika samantyyppinen surrealistinen sanoilla leikittely kuin Herra Paulin aikakirjat, jonka mainitsin täällä. Periaatteessa suht luettavaa, mutta ehkä sitä näin kesän kynnykseltä kaipaa kirjalta vain helppoa viihdyttävyyttä eikä ajattelemisen vaatimusta.