Viimeisimmän valokuvatorstain aihe armo tuo päällimmäisenä mieleen kristilliset aiheet, vaikka sana voi ihan hyvin olla muussakin yhteydessä. Sisältö lienee kuitenkin kaikissa merkityksissään positiivinen ja tässä yhteydessä yhdistin sen myös suvaitsevaisuuteen + hyväksymiseen.

Eilisen lumimyrskyn aikana ulkoilu ei oikein iskenyt (mitä nyt Tarja lujaluontoisempana teki 4km-ringin suksilla) ja vierailimme ensimmäistä kertaamme Reidar Särestöniemi-museossa. Meille olikin yllätys kuulla hänen homoudestaan ja miten se oli vaikuttanut tuotantoonsa.

Lähes koko elinaikansa homous oli ollut Suomessa joko rikos tai sairaus ja tunteet piti tukahduttaa, taulut olivat kuulemma keino purkaa seksuaalisuutta. Reidar (kuten monet muutkin) olisikin jo elinaikanaan ansainnut armoa ja suvaitsevaisuutta elääkseen onnellisemman elämän.

Museossa sai kuvata vapaasti yksityiskäyttöön ilman salamaa, mutta tuntuu, että taulujen nettiin julkaisu on jo hiukan oikeuksien yli, joten ohessa itse ottamani kuva museoalueen ilmavalokuvataulusta (tämähän on myös jo hiukan rajoilla...) josta saa käsitystä alueesta ja sen luonteesta.

Photo of an aerial photo of the area

Vasemmanreunimmaisessa isossa rakennuksessa oli galleria, jonka yläkerroksen uima-allas onnistui yllättämään. Pinta oli täysin tyyni ja kuva mielestäni vaikuttava tuon heijastumisen ansiosta. Seinällä oli kolme (=pyhä kolmiyhteys) pelastusrengasta (=pelastus/armo), joten tuokin voi osaltaan liittyä tähän armo-aiheeseen.

Indoor pool in Lapland