Karttaohjelman puutteessa tein nyt reittikartan Skotlannin ajelun reitistä Googlen mapsilla, hiukan työlästä ja aluksi toimintojen osaamattomuuskin haittasi, mutta on tuossa omat etunsa. (ellei ao zoomailtava kartta toimi, niin suoraan kuvan näkee tästä)

Edit klo 23.22: Tietysti jotain unohtui, eli kartassa on yöpaikat sinisillä pallukoilla, linnat punaisilla ja keltaiset pallukat muuten vain erikoisia kohteita.


Näytä suurempi kartta

Perillä siis oltiin 11 päivää ja 10 yötä, ensimmäiset viisi yötä hotelleissa ja sen jälkeen loput viisi Bed and breakfast -paikoissa, joita löysi tosi helposti: tien varsilla oli kyltti paikasta ja samalla tieto onko paikassa tilaa vai ei. Välillä B&B-paikkoja oli tosiaan viitisen alta kilometrin pätkällä. Hinnat olivat yleensä n 45-65 puntaa huoneelta per yö.

Vasemman puoleiseen ajamiseen tottui reilussa päivässä, automaattivaihteistoakin tulin tuossa käyttäneeksi ensimmäisen kerran kunnolla - sellainen varattiin, koska en halunnut opetella samaan aikaan väärällä puolella ajoa ja vasemmalla kädellä vaihteen vaihtamista. Ihan mukava tuollainen vaihteisto kieltämättä on, uskottava oli mielipide joltain autokauppiaalta, joka sanoi että kerran sellaisen ottaneet eivät enää manuaaliseen vaihda.

Paikkoja kiertäessä sellainen Historic Scotlandin passi on hintansa väärtti, ostamalla sen sai n päivän kuluessa käyttää m päivää kohteissa käymiseen ja saman päivän aikana sai tietysti käydä niin monessa kuin ehti. Otimme halvimman vaihtoehdon, jossa n ja m olivat 5 ja 3.

Navigaattorinkin jo aikaisemmin kehuin, ja vielä kertauksena pystypeukku sille. Sen ansiosta jäi monta stressaavaa tilannetta ja luultavasti sanaharkkaakin pois.

Vaatetuksen arvioin silloisen Suomen lämpöaallon hämäämänä pieleen, eli ne itselläni kuuntelematta jääneet kannustukset viileään keliin varautumisesta kannattaa ottaa tosissaan. Onneksi sentään mukana turhaan olleet uimahousut eivät painaneet kovin paljoa ja Tarjan kadonneen laukun aiheuttamassa ostoskierroksessa hankittu Skotlanti-fleese oli hyvä lisä kerrospukeutumiseen. ;-)

Jos tulee mieleen jotain tästä tai aikaisemmista unohtunutta, niin heittäkää kysymyksiä kommentteihin. 100% varma vastaus kaikille! :-D