Edellinen kirja ei ehtinyt vielä tuohon blogin sivuun lisäämääni parhaillaan-luettavana -laatikkoon, mutta kirjoitetaanpa siitäkin jotain.

Kingin kirjan kansi - lainaaja: kirja-arvostelut.com Yksi haaveistani on ollut osata kirjoittaa huimaa scifiä johonkin Banks/Card/Vinge -tyyliin. Toistaiseksi ainoa tuotos tuolla saralla on ollut nyt vuoden aikana kirjoitetut 14 raapaletta (joista joskus toiste enemmän) ja joskus 9-vuotiaana aloitettu romaani, johon kirjoitin about kolme lausetta ('Avaruusalus kaarsi kohti kuuta ja valmistautui laskeutumaan...' :-).

Mainitessani joskus haaveestani kaveri suositteli tätä nyt lukemaani kirjaa Stephen King: Kirjoittamisesta. Suuri osa teoksesta kertoo Kingin taustasta, elämänkerrasta kirjoittamiseen liittyviä valittuja paloja ja auton alle jäämisestään toipumisesta. Mutta paljon oli hyviä vinkkejä tekstien luettavaksi tekemiseen, nyrkkisääntöjä tekstin tiivistämiseen kakkosversioon jne jne. Miehen juttuja oli mukava lukea, kertoi omasta elämästä rehellisen tuntuisesti (alkoholismistaan yms) - ja megatarinoidensa jälkeen tämä teoksen pituuskin oli sopivan tiivis (268 s.).

Loppuun vielä pari muuta mielipidettä kirjasta: Soikkelin ja Myrskyn.