Vajaa tunti vielä kuukautta jäljellä, joten vielä ehtii saada yhden postin ketjua täyttämään - tässä siis meidän keino selviytyä marraskuusta: valohoito! Tänä vuonna vietettiin neljä yötä Singaporessa ja 10 Balilla.

Singapore on Suomea varakkaampi ja se tosiaan näkyy. Rakennukset ovat isoja ja hienoja - oheinen auringonlasku ja kaupungin värit ovat toisissa kuvissa näkyvän kolmitornisen rakennelman huipulta.

A view from Marina Bay Sands

Balilla näytti suurin osa turisteista kiertävän eri puolilla ja viipyvän vain 2-3 yötä paikassa, mikä on toisaalta ymmärrettävää kulkemisen hitauden takia. Mihinkään ei juuri viitsinyt lähteä käymään, vaikka yksityiskuskaus olikin edullista, mutta matkoihin olisi kulunut niin kauan aikaa. Meillä tuli käytyä yhdellä päiväkierroksella ja sieltä auton ikkunasta Balille tyypilliset vuoren rinteen riisipellot:

Rice fields

Meillä on kulkemislomia ollut viime aikoina enemmän, joten tällä kertaa halusimme olla rauhassa ja tuossa se onnistui mainiosti. Matkakirjan mainostama suomalaisomisteinen Santai kuulosti mukavalta ja sitä se olikin (omistaja on sitä paitsi kaukainen ei-verisukulainen ja sattui kohdallekin kerran muutamaa sanaa vaihtamaan). Hotellin nettisivut on olleet rempassa jo useamman viikon, mutta tuossa korvaavalla sivustolla olevan isoimman kuvan bungalow oli muuten meidän! Hotellin ravintoja ja ruokalista oli laadukas ja hyvä + suoraan rannasta oli hienoa snorklausmaisemaa koralleineen tarjolla.

Keskellä saarta oleva Ubud olisi hiukan kiinnostanut, joten jos saisi uudelleen valita, niin ehkä olisimme ottaneet sinne kaksi viimeistä yötä ja nähneet elefanttipuiston + olleet paluulennolle lähtiessä selvästi lähempänä lentokenttää. Noh, mutta hieno reissu oli, saa kysyä lisää, kun tämä teksti jäi aika lyhyeksi.

Julkaistut kuvat reissustä ovat aikajärjestyksessä Flickr-setissään. Tervetuloa!