Ballochissa herättyämme kävimme vielä katsomassa paikallisen linnan Loch Lomondin rannalla, kyseessä oli uudempaa tyyliä oleva asuttavaksi vaan ei puolustettavaksi tehty linna. Ympärillä oli nätti puutarha ja sumusta huolimatta järvellekin näki jonkin verran.

Aamiaisella Mäkkärillä tosiaan huomasimme lehdestä Glasgown lentokentällä tapahtuneen pommittelua, mutta jatkoimme kuitenkin alkuperäistä suunnitelmaa ja ajoimme Glasgowhin vaikka vaaraa ruuhkista oli 'ilmassa'.

Glasgow street view

Modern art museum

Kaikki meni kuitenkin hyvin ja tutustuimme keskustaan + ilmaiseen modernin taiteen museoon (yo kuvat). Lounaalla suunnittelimme jatkoreitin kohti etelää länsirannikolle kaartaen ja kohteeksi valitsimme Kirkcudbrightin, jota Eyewitness mainosti taiteilijakaupunkina.

Rannalla oli patsas merelle menetettyjen muistoksi, laivat taas odottivat nousuvettä selvällä pohjakosketuksella.

In memory of loved ones lost at sea

Ships waiting for high tide

Yöpaikka löytyi vasta neljännellä kyselyllä opettajattaren ainoasta vuokrahuoneesta. Sieltä seuraavana aamuna ajettiinkin melko suoraan Manchesterin kentälle - mitä nyt tehtiin Prestonin pikavisiitti, koska moottorien piti edessä olla suljettuna jonkin tulipalollisen kolarin takia.

Kirkcudbright katua

Viimeinen kuva Kirkcudbrightin kadulta, pyöräilijä yritti väistää kuvaa ja pysähtyi kysymään onnistuiko väistö. Jäi sitten juttelemaan 20+ minuutiksi ja kertoi melkein koko elämäntarinansa ja skottien suhtautumisen englantilaisiin yms yms. Hauska ukko!

Flickriin latasin jonkusen muunkin kuvan, eli täältä nyt näkyy kaikki Skotlannin kuvani.