Auton ajovalot piirros Ajaessani toissailtana pimeässä Kurikkaan viemään isukille tetris/pasianssi-konetta vanhan toimimattoman tilalle tuli taas mieleen Karpon ja Ensio Itkosen liikenneohjelmassaan kerran antama neuvo. Sanoivat, että pimeässä kohdattaessa on hyvä olla valoa mahdollisimman paljon, joten liian kohtelias ei kannata olla, vaan pidetään ne pitkät valot päällä mahdollisimman kauan. Kyllä sitä vastavaloa kuitenkin kestää jonkin verran, joten ei lyhyitä heti kilometrin päästä tarvitsisi päälle laittaa.

Jalankulkijoita kohdattaessa neuvoivat pitämään pitkät päällä koko ajan, koska se kävelijä voi kääntää päänsä sivuun kirkkaista valoista ja hänelle on kuitenkin turvallisempaa, kun autokuski näkee mahdollisimman paljon siinä tilanteessa.

Tuo kuvanlainauspaikka Liikenneturva kertoikin hyvä-tietää-juttua ajovaloista ja olipa siellä erillinen pdf-ohje valojen käytöstä. Heti tuon ohjeen ensimmäisellä sivulla oli tämä pitkienvaihtoasia, vaikkakin itse tuon 'vaihda kaukovaloille hetkeä ennen kohtaamista' haluaisin vaihtaa 'kohtaamishetkellä':ksi, koska muutaman kerran on silmille välähtänyt pitkät juuri kohdalla ja se on aika ikävä tunne.