Unohdetut jumalat -kirjankansiKerään scifilehtien uutisista ja arvosteluista lukulistaa kirjoista, joita aion vielä lukea ja Neil Gaimannin Unohdetut jumalat taisi tehdä ennätyksen suosittuna pysymisessä. Kolmisen vuotta odotin sitä kirjastossa vapaana olevaksi (en enää tee varauksia).

Kansi näyttää melkein samalta kuin Bill Gatesin kirjan, mutta sisältö on täysin erilainen. Kirja kertoo amerikasta, johon kaikki eri kulttuurit ovat aikoinaan tuoneet mukanaan uskomustensa jumalat, jotka nykyaikana elävät tavallisten ihmisten keskuudessa lähes unohdettuina.

Kirjan päähenkilö vapautuu vankilasta ja joutuu heti mukaan vanhojen ja uusien jumalien (esim Moottoritie, Media, Kaupunki yms) väliseen alkavaan sotaan.

Eipä voi sanoa muuta kuin että Kiehtova Kirja! tthumbsup2.gif Jumalat henkilöinä olivat sopivan inhimillisiä ja kuitenkin erikoiskykyisiä. Päähenkilö Shadow oli sympaattinen ja otti hauskan rauhallisesti eteensä tulevat outoudet. Kattavamman arvostelun kirjasta löytää Kalaksikukosta, jossa Sari Peltoniemi kertoo lisää (ja varasi adjektiivin 'viihdyttävä', joten mun piti valita muu sana).