Kerawahilla ja Haloefektillä näin blogirästejä kiinniottaessani tämän meemin ensimmäisenä ja armottomana selaimen virittäjänä ajattelin osallistua itsekin.


1. Mitä selainta (/selaimia?) käytät? Miksi?

Lähes 100% ajasta käytän Firefoxia; firman sisäiset sivustot vaativat luult ActiveX-käyttönsä takia IE:tä, mutta nykyään IEtab-lisuke sallii Ff-käytön niillekin (vain muutama toiminto niissä enää vaatii oikean IE:n käynnistämistä).

Siksi, että virittely erilaisilla lisukkeilla saa selaimen IE:hen verrattuna huiman käteväksi ja käyttöönottohetkellä välilehdet olivat itselleni upea tuttavuus.

2. Onko sinulla aloitussivuna jokin tietty sivusto (mikä?), vai pidätkö uuden ikkunan sisältönä ihan vaan tyhjää sivua (miksi ihmeessä)?

Aloitussivuna on kovalevyltä latautuva omatekemä html-tiedosto, johon on kerätty suht. usein tarvittavia linkkejä. Ilmestyy nopeasti, koska ei tarvitse nettiyhteyttä ja linkkien klikkaaminen on nopeampaa kuin bookmarkeista. (Blogilista, IMDb, eurokonvertteri yms linkkejä löytyy lisäksi selaimen yläreunan linkkilistalta).

kotisivu.jpg

Tuossakin kyllä nykyään vähemmän käytettyjä linkkejä, esim SAPin suuntaan en enää juuri koskaan klikkaa, muttei ole tullut uusiakaan, joita sinne tilalle vaihtaisi. Piakkoin niihin joihinkin vaihtuu luultavasti jotain Cognos-aiheista.

Ja pitäähän surffailun aluksi olla söpö tyttökuva näkyvillä. gsmile.gif Vaimolla on omassaan vastaavasti Mel Gibson...

3. Onko selaimessasi jotain lisäkilkkeitä, jos on, niin mitä?

Firefoxin lisukkeita on tällä hetkellä asennettuna seuraavat:
  1. DOM inspector
  2. FasterFox
  3. IE Tab
  4. Image Toolbar
  5. OpenBook
  6. TabBrowser Prefences
  7. Undo Closed Tabs Button
  8. VideoDownloader
  9. Web Developer
  10. xyzproxy
Ensimmäistä ei kyllä oikein tule käytettyä ja kahdeksikkoa en ole koskaan saanut toimimaan, mutta muut ovat ihan hyödyllisiä ja päivittäin käytössä (paitsi # 9).

4. Oletko muuttanut selaimesi asetuksia mitenkään (esim. kirjasinkokoa)?

Asetuksista erilaisia rukseja on tullut valittua mieleisekseni, muttei fonttia ole tullut kyllä vaihdettua.

5. Kuulutko niihin jotka selaavat selainikkuna niin suurena kuin vaan monitorille mahtuu, vai pidätkö ikkunaa pienempänä (jos näin, niin miten isoa selainikkunaa tapaat käyttää)?

Itselläni selain on aina suurennettuna koko ruudun kokoiseksi.