Vanhana Lapparifanina näin vihdoin Madeirankin (vaikka laulu oikeastaan kertookin naapurisaaresta ^^ ) ja niinhän se tosiaan oli, että hiekkarantoja ei löytynyt. Mutta ylväitä maisemia ja hienoja reittejä vaellettavaksi.

Oma auto oli kyllä edullinen ja hyvä valinta - kun ei tarvinnut ostaa lentokenttäkuljetusta, niin siinä säästi jo yli kolmanneksen auton kuluista. Economycarrentals toimi taas hyvin ja välitti Europcarilta edullisen auton (vaihdettiin lennosta kyllä isompaan malliin, joka jyrkillä vuoristoteillä tuntui oikealta päätökseltä). Bensaan meni viikon 300km ajelussa vähän yli 20€ eli hyvä valinta, vaikkei edes joka päivänä ajettukaan.

Shore view

Yo. maisema näkyi itäisimmän niemimaan reitillä, jossa mentiin kuvassa näkyvää reittiä n 4km niemimaan kärkeen ja ympyräkierroksen jälkeen sama takaisin. Toinen vaellus oli melkein tarkkaan keskellä saarta, jossa ensin noustiin tunti koko ajan portaita ylös ja sitten vuorten harjoja pitkin olisi mennyt kymmenkunta kilometria. Sieltä käännöspaikaltamme näkyi meri sekä saaren etelä- että pohjoisrannalta. Tuo kakkosvaellus oli pikapäätös, kun ajoreitti ylängölle ja suunnitellulle 25 lähteen reitille olikin poikki kivivyöryn takia (jo kolmas kerta - sama tullut vastaan Itävallan tunnelissa ja Kalifornian 1-tiellä San Franciscoon ajaessa).

A view on Northern shore

Tässä käytiin pohjoisrannikolla kääntymässä. Tuolla samalla näköalapaikalla ihmetellessä alkoi kuvan suunnasta tulemaan moottoripyöräilijöitä jollain sunnuntaikokoontumisajolla. Niitä riittikin kymmeniä monenlaisissa vehkeissä:

Sunday drive

Kaikki kuvat löytyy Flickrin Madeira-albumistani (jos oot Flickrissä, niin laita mut kaveriksi ja kohta näkyy enemmänkin kuvia).

Ja jos jokin muu kiinnostaa, niin kysymystä vain kommentteihin.