Repo man-juliste: Otto seisoo kädet ristissä auton edessäTulipa taas katsottua leffoja.

Repo man on näitä 'klassikoita', muistelin sen vajaat 20v sitten nähneeni ja olihan se edelleen ovela, 'kultti'-sanakin sopii tosiaan mukaan. Joissakin elokuvissa liikaa kertominen pilaisi menon ja tämä on tosiaan yksi niitä. Asioita jätetään sopivasti auki herättämään katsojan mielenkiintoa.

Koko ajan mukana oleva ironia tulee esille esimerkiksi tuotemerkkien puutteesta: miehet lähtevät ostamaan juotavaa ja kauppiaan antamissa täysvalkoisissa tölkeissä lukee vain 'drink'. Muropaketit ovat valkoisia ja kyljessä pelkkä teksti 'Corn flakes'... ;-) Triviaa löytyy paljon: esim elokuvan kaikissa autoissa (+ poliisimoottoripyörässä!) on wunderbaum.

Helmiä ja sikoja-juliste
Eilen katsottiin ensimmäistä kertaamme Helmiä ja sikoja. Leffa olikin tosi positiivinen yllätys, annetaan kouluarvosanoja oman mielipiteen mukaan ja tämä kuva sai molemmilta ysin, mikä ei ole ihan tavallista! Pohjana oli eräänlainen pahat-pojat -maailma, meno oli kuitenkin enemmän komediallista.

Juonessa onnistuivat yllättämään, näytteleminen oli onnistunutta, huumori iski ja laulut oli kauniita; mitäpä sitä pieni ihminen muuta voisi enää kaivata. Löytyi nyt jälkikäteen muuten leffan virallinen kotisivu. Tuo Läde on muutamissa kohdissa tosi samannäköinen kuin Dennis Quaid nuorempana.

Eilisiltainen Suomi-ilmiö (kesälauantaisin TV1 klo 21.30) oli muuten aika suositeltava keski-ikäislauantai-illansohvankulutusohjelma. Se kanteleen soitto kuulosti sellaiselta, josta voisi cd:nkin ostaa, ei mikään kuollut instrumentti. Jean S juontajina ja musisoijina toimii hyvin ja tuossa saa sopivasti samalla selattua rästiluettavia. :-)