RillitLomamatkalla huomasin toisen linssin naarmuuntuneen ikävästi juuri näkökenttään. Ei lähde syljellä eikä kynnellä pois, joten uskottava se on - nämä rillit (ei kuvassa) ehtivät palvella vain 7,5 vuotta.

Toisaalta voisi uusia vain linssit, mutta taitaa ruuvit olla jo niin huonossa kunnossa, että kehystenkin uusiminen lienee parasta. Kävin ensin keskustan perinteisessä liikkeessä (joka oli optikkoliikepalkintoakin voittanut), enkä pitänyt vastaanotostani. Ainoana asiakkaana 'sain' molempien myyjien huomion ja kuulin miten rumat ja vanhanaikaiset lasini ovat. Tarjotuista yhdet vaihtoehdot olisivat kuulemma hyvät, jos uskallan vaihtaa väriä/luonnetta olemukseeni, toiset taas jos haluan pysyä mitäänsanomattomissa. Kannattaisi kuulemma myös harkita kalliimpia kaksiteholaseja, koska väistämättä max kolmen vuoden kuluttua näköni huononee.

Ärsyyntyneissä tunnelmissa mieleen tuli talteen ottamani nettioptikkolinkit, joita joku bloggaaja kehuikin. Favoptic-näytti kilpailijaansa Silmälasikauppaa paremmalta - kokeilu ilmaista ja sivusto selkeämpi, hinnatkin edullisemmat.

Tänään kävin vielä mielenkiinnosta uuden tulokkaan Specsaversin liikkeessä Rewellissä ja tuntuikin lupaavalta. Myyjät tarjosivat apua, mutteivat olleet hyökkääviä. Edeltäjäliikkeeseen verrattuna hintataso oli tosiaan eri maailmasta: melkein 400e vs 200e Specsaversilla. Ja tuohon puoleen hintaan saa Specsaversilta kahdet lasit, eli toiset voisi ottaa vaikka aurinkolasilinsseillä tai vähän värikkäämpinä juhlalaseina tms.

Lisäksi löytyi halpisosasto, jossa nykylasieni näköiset hintaan 59e (sis. yksiteholinssit) ja jos siihen ottaa pinnoitekäsittelyn, niin koko hinnaksi tulisi 109e. Tuplalaseja tuolla ei enää saa, se tarjous oli vain 99e ja kalliimmille kehyksille. Esitteen mukaan halvimmat lasit saisi yhdeksällä eurolla, eli Specsavers tulee olemaan aika kova pala perinteisille optikoille.

Näyttää aika selvältä mihin tässä kallistutaan.