Monty Pythonin jalka-juttu...Pääsin vuonna -96 Oracle-messuille San Franciscoon (eipä onnistuisi enää) ja siellä ekan päivän tutustumisjuhlissa omaa rintamerkkiparia etsiessä tuli juteltua enemmän Minnesotalaisen Susanin kanssa. Heti kuultuaan 'Finland'-sanan vaihtui puhe Monty Pythoniin.

En silloin tiennyt tuollaisesta MP:n Finland-laulusta ja väitin esittämänsä sävelen olevan Neil Hardwickin tuolloisesta tv-sarjasta (joka alkoi sanoilla: 'Kaikki tässä kerrottu on totta - tai no on yksi vale, mutta sekin tuli jo.'), mutta taisi Neil tosiaan lainata varmasti tuntemaansa porukkaa. Hienoa vain että Michael Palin näin on sanoituksellaan levittänyt Suomi-tietoutta.

Vaikka Outia rasitti klassikko- ja legendaarinen-sanojen liikakäyttö, niin Monty Pythonin kohdallehan ne kuitenkin sopivat? trolleyes.gif Esimerkiksi Pythonin pohjalta parhaillaan pyörivään Spamalot-musikaaliin  (kannattaa valita laajakaistaversio) olisi upeaa päästä, siellähän on monia legendaarisia MP-kappaleita. Ja pääesiintyjinä David Hyde Pierce + Tim Curry sekä viä Hank Azaria. *päääääsiski*

Tuolla musikaalin CD-promosivulla sai muuten soitettua hiukan muokatun pätkän tuota Finland-kappaletta! (näkyy listalla heti siitä alkupäässä)

Monty Python fanisivuja löytyykin vaikka millä mitalla, esim nämä on jääneet omiin kirjanmerkkeihin:
http://bau2.uibk.ac.at/sg/python/monty.html
http://www.intriguing.com/mp
http://www.linguistik.uni-erlangen.de/~leidner/MontyPython.html