Halo efekti perusti taannoin puhutulle Movie-Monday -meemille oman blogin Elokuvamaanantai, jonka ensimmäiseen vapaa-aiheeseen tässä osallistuja.

Valinnaksi ei osunut itselläni mikään vanha klassikko, vaan viimeksi katsottu suositeltava elokuva I am Legend.

Elokuvan tunnari 'Maailman viimeinen ihminen ei ole yksin', kertookin jo taustasta. 60-luvun scifi-kauhu-kirjaan Olen Legenda perustuvassa modernisoidussa tarinassa Will Smith näyttelee tutkijaa joka asuu koiransa kanssa ainoana ihmisenä New Yorkissa ja yrittää etsiä parannusta lähes koko ihmiskunnan tappaneeseen syövän parannukseen tarkoitettuun virukseen. Samalla pitää tietysti pysyä piilossa pimeän aikaan.

Elokuva sinällään on suht tavallinen, vaikkakin hienosti tehty toimintatarina erikoisesta tilanteesta. Kuvaukset on oikeasti tehty New Yorkissa ja tarina ei sorru mässäilyyn, muttei myöskään liikaan hitauteen.

Itselleni eniten iski DVD:ltä löytyneiden kahden version pieni mutta mullistava ero. Teatteriversion lisäksi toisella levyllä on elokuvan lopusta neljällä minuutilla muutettu/pidennetty versio, joka nettisuositusten perusteella tuli katsottua. Ja tuo loppupätkä muuttaa jälkimaun ihan erilaiseksi, samoin kuin koko tarinakin melkeinpä kääntyy päälaelleen ja muuttuu hiukan ovelammaksikin verrattuna sen teatteriversion katsomaamme loppuratkaisuun.

Suosittelen!