Nurkkaan ajettu jumala-kirjan kansi Piispa Juha Pihkalan ja tähtitieteilijä Esko Valtaojan keskustelukirjeistä koottu kirja Nurkkaan ajettu jumala? oli hyvä kokemus. Kirjoittajat olivat tavanneet kerran ja sen jälkeen vuoden ajan olleet kirjeenvaihdossa tieteen ja uskonnon / tiedon ja uskon suhteesta. Voittajaa väittelyssä ei ollut tarkoituskaan löytää, päämääränä oli saada lukijoita molemmilta puolilta ja herättää ihmisillä pieni epäilys omasta kannastaan.

Kirjan on kustantanut kristillinen Kirjapaja mikä on kunnioitettavan rohkea teko. Nimittäin ainakin omasta mielestäni Esko veti pisteet kotiin useammin ja kertoi oman uskoa/uskontoja epäilevän kantansa selkeämmin + perustellummin. Juhan Hiroshima-kortinkin tieteen 'pahuudesta' oli jo Esko maininnut ja tavallaan kuitannut aikaisemmassa kirjeessään.

Kieltämättä molemmilla puolilla olevat voivat kuitata suurimman osan ikävistä uskonnon/tieteen seurauksista sillä, että se ei ole perusidean mukaista, vaan ihmisten inhimillistä väärinkäytöstä. Pistää ajattelemaan = hyvä! ubowdown.gif