V niin kuin Verikosto -kansi Pitkään ostamistaan odottanut V niin kuin Verikosto pääsi vihdoin hyllyyn ja saman tien katsotuksi.

Parikymmentä vuotta 'nyt-hetkestä' eteenpäin oleva tarina tuntuu uskottavalta - nykyaikaa ajatellen ehkä enemmänkin kuin alkuperäisen sarjakuvan aikana -82. Yksinäinen kostaja taistelee diktatuuria vastaan ja käy oikeastaan taitavaa psykologista sodankäyntiä, vaikkei vastustaja sitä tajuakaan.

Elokuvaksi tiivistämisessä on varmasti poistettu paljon sivujuonia, mutta itse olin tyytyväinen kertomuksen logiikkaan ja tunnelmaan. Synkkä maailma olisi ehkä voinut hiukan enemmänkin vaihtaa siihen täyden kontrollin vaihtoehtona olevaan anarkiaan, mutta menihän se ratkaisu noinkin. Hyvä elokuva!

Lisää ja kattavampia arvosteluja leffasta löydätte täältä. Näistäkin huomaa, että asioista voi olla montaa mieltä - kriitikoiden arvosanat vaihtelevat yhdestä neljään tähteen. Ehkä paras kokemus saadaan, jos ei ole nähnyt sarjakuvaa (kuten minä) ja odotuksetkaan eivät ole liian korkealla (minä minä).