Donna - copyright Vaasan kaupunginteatteriTeatteria saatiin pitkästä aikaa annoksemme, firmasta löytyi nopeille liput Donnan ensi-iltaan kaupunginteatteriin. Tarja hommasi paikan eturiviin (esitys pidetään teatterikahvilan nurkassa ja katsojat istuvat pöydissä) ja pääsinkin mukaan tahattomaksi avustajaksi pikkurooliin istualtani. gsmile.gif

Dario Fon ja vaimonsa tekstiin perustuva näytelmä on tunnin mittainen yhden naisen (Hanna Julin) show, jossa ei hiljaista hetkeä tosiaan ollut. Oman vaimoni kanssa pidimme enemmän alkuosasta, jossa ei toisaalta ollut niin selvää 'yhteiskunnallista' kantaaottavuutta, vaan oli tilannekomiikkamaisempaa.

Jälkimmäisessä osassa kuulsi enemmän läpi italialaisuus ja italialaiset pariskuntien tasa-arvon ongelmat & -tyyli, mikä teki sen hiukan vieraaksi. Näyttelijöitä taas kunnioittaa tuon jälkeen enemmän, itse en kyllä osaisi esittää roolia noin intensiivisesti, vaikka välillä mielikuvittelenkin muka osaavani. Hanna tosiaan esitti tunteet laidasta laitaan aidosti, vaikka teksti ehkä olikin hiukan vanhentunut.