Nolottaa blogin synttärikuukauden huono merkintätahti, joten näin lopuksi vielä pari talteen jättämääni blogilöytöä ja kaksi kuvaa Nokian reissulta viikon takaa.

--

Valokuvausblogissa oli yllättävä keino varmistaa kameravarusteiden katoamattomuus lentokoneen ruumasta:

"USA:ssa kuvaajat ovat keksineet näppärän tavan varmistaa kuvauskalustolle turvallisen ja aikataulujen mukaisen saapumisen määränpäähän. He lai ttavat starttipistoolin ruumaan menevien tavaroiden joukkoon. Sisään tsekatessaan ilmoittavat aseesta. Laukku saa erikoiskohtelun ja todennäköisesti lentoyhtiö ei halua kadottaa laukkua, jossa on ase. Starttpistooli sen vuoksi ettei siihen tarvita aseenkantolupaa."

--

J. Pekka Mäkelän blogissa oli taannoin hyvä löytö tiedeuutisista:

"(tiivistelmä uutisesta:) 1970-luvulla tutkittiin 1800 kolmevuotiaan mauritiuslaisen rohkeutta mittamalla heidän hikoiluaan, kun heille soitettiin toinen kahdesta signaalista, joista toista seurasi epämiellyttävän kova toitotus. Pieni osa ryhmästä hikoili selvästi muita vähemmän, eli pelkäsi toitotusta vähemmän kuin enemmistö. Vastikään työryhmä palasi aineiston pariin ja tutki silloisten kolmivuotiaiden nykyisiä rikosrekistereitä. 137 alkuperäisestä vajaasta kahdestatuhannesta oli sortunut rikoksen teille: nämä olivat juuri niitä, jotka olivat hikoilleet vähemmän ja siis pelänneet vähemmän.

(oma kommenttinsa: ) Olenkin jo pitkään ollut sitä mieltä, että rohkeus on aivan liian positiivisena pidetty ominaisuus."

--

Ja lopuksi ne kuvat. Sunnuntaiaamun kävelykierroksella luontopolulla ja katuja pitkin tallettui kameraan nätti omenapuun oksa.

Apple tree

 

Tarjan veljentyttö jännitti ensimmäistä sooloaan tanssikoulun kaudenpäätösesityksessä, mutta hienosti se meni. Kuvia en ehtinyt lyhyestä näytöksestä videopätkän jälkeen montaa saada, mutta onneksi edes tämä yksi osui hyvin.

A jump in solo dance