Voileipä - kiitos kuvalainasta Essolle :-) Markon haastamana pitäisi siis kieroutuneista voileipämieltymyksistäni kertoa... eli matkaan, olkaat varoitettuja.

Voileivälle laitan voin (joskus majoneesin) päälle juuston, sitten palvi-tms-kinkkuleikkeen ja tomaatinviipaleen. Välillä vaihteluna suolakurkkua ja/tai paprikaa. Itse leipä voi olla graham-, ruis- tms leipä, erittäin hyvää on joskus Citarista saatava Fazerin myslileipä (jonka rusinat ovat mainioita, maksamakkaran kanssa sopivat ehkä vieläkin paremmin).

Juuston ja kinkun järjestyksestä on meillä Tarjan kanssa pysyvä väittely. Yritin saada oikeammuuteni todistettua äänestyksellä, mutta valitettavasti DVDPlazan 126:sta äänestäjästä vain 42% tiesi samoin kuin minä, että juusto kuuluu olla alimpana.

Yleensä en osaa valita onko parempi päällystetty leipä vaiko maksamakkarainen, joten pyrin tekemään tasamäärän molempia syötäväkseni. Jos leipiä on pariton määrä, niin viimeisen leikkaan puoliksi ja päällystän molemmilla yhden. Merkkinä ainoa oikea on tietysti Atrian tomaattiherkku maksamakkara, jota ei leikata vaan levitetään veitsellä kuten voita. Ja maksamakkaraleivälle ei mielestäni panna mitään muuta päällystettä makua sekoittamaan.

Nuorempana söin tuota maksamakkaraa mahd. isoksi kauhaistuina teelusikallisina, mutta nykyään yritän säännöstellä rasvan määrää, joten veitsen nuoleminen + paketin siisteystasaus riittää.trolleyes.gif

Harrastan tee-se-itse-haasteita, joten jos joku teistä haluaa jatkaa tätä meemiä, niin mielellään saa niin tehdä. Toivottavasti lisäät maininnan jatkostasi tämän merkinnän kommentteihin, niin lukijat voivat käydä vilkaisemassa senkin leipäjutun!