Sininen valokuvatorstain haasteena toi tietysti tavanomaisen 'sininen hetki'-sanonnan mieleeni. Ja taas tuli myös mielleyhtymää inspis-aiheen idean lähtöpaikasta: Teema-kanava näyttää lauantaina väritrilogian osan Sininen.

Viime keväisellä Rukan ryhmäreissulla tämän nätin vajan vieressä värjöttelin illalla jonkin aikaa, kun porukat kertoivat pian tulevan sinisen hetken ja itse olen siitä vain kuullut, mutten mielestäni koskaan kunnolla kokenut. Ao oli niistä muutamasta hetken vangitsemista yrittämistäni kuvista paras - vieläkään en kyllä ole ihan varma sinisen hetken kokemuksestani... ghuh.gif

The Blue moment in Lappland

Sinisestä kertoo toissavuonna bloggaamani värisivusto Coloria (tuolta löytyy suomeksi vaikka mitä tietoa väreistä. Pitäisiköhän noita vanhoja lempimerkintöjäni joskus heittää uusintoina?).

Coloriassa asiasta mainittiin vain "sininen hetki - l'heure bleue - iltapäivän hämärähetki; erit. Pariisissa", mutta Turun sanomien nettisivuilla asiasta oli sentään ihan hyvä tiivistelmä (lappikin mainittuna!).

Tähän aiheeseen olisi löytynyt vanhemmistakin blogikuvista muutama sopiva: järvi pohjois-Ruotsissa tai Tunisiassa Sidi Bou Saidin taiteilijakylä.