Valokuvatorstain tyhjä-aiheessa jo heitinkin yhden kuvan Isla Mujertesilta, seuraavaksi muutama näyttävämpi kuva retkeltä. Varasimme retken katamaraaniin, jossa oli ohjelmassa purjehdusta, snorklausta, lounas ja kiertelyä saaren kylässä.

Retkestä tuli alussa hiukan huijauksen makua, kun oppaan mainitsemaa kertamaksuista luonnonsuojelualue-tikettiä ei muka ollutkaan, vaan maksu meni täysin ilman kuitteja. Sukellusretkellä myöhemmin sitten antoivat tuohon rannekkeen, joka oli se virallinen ja ihmettelivät kovasti tuota kertomaamme.

A HUGE flag

Rannasta otin yo kuvan tuosta riutan päätien vieressä olevasta jumalattoman isosta lipusta. Tuo on vähän vieressään näkyvää hotellia kauempana, eli siitä voi laskea lakanalle kokoa!

Menomatkalla jo tuli selväksi, että tavoitteena oli saada aikaan amerikkalaisia houkutteleva MTV-tyylinen tanssitaan-laivalla-juhla. Juomat kuuluivat hintaan ja tequilaa oli drinkeissä niin, että maku oli jo liian kitkerä.

Heiluttavan purjehduslenkin jälkeen oli vuorossa snorklaus, joka oli myös surkea kokemus myöhemmin tekemäämme verrattuna: isot porukat pelottivat kalat, joita ei alunperinkään ollut paljoa. Kiireellä piti yrittää seurata omaa opasta, ettei vain eksy muiden samanlaisten ryhmien sekaan. Eli paljoa ei kaloja nähty, mutta maisema oli nätin sinistä!

Group snorkeling

Lounaspaikka oli mukavaa keskitasoa, seisova pöytä rantaravintolassa. Baaritiskin istuimet olivat hauska idea.

Bar-playground

Rannassa laiturilta päästiin käymään pikkualtaassa tippi-taksalla pitelemään sylissä n. 1,5m haita, joka ujona yritti aina välillä päästä pohjalle. Mykkä luontokappale tuntui tosiaan ovelalta märältä sametilta ja ennen purjehdusta hai-kokeiluaan epäilevä Tarjakin paineli heti tilanteen nähtyään perääni altaaseen.

Tähän tuli nyt näitä retken huonojakin puolia mainittua, mutta suht ok-päivä tuo sitten loppujen lopuksi oli kuitenkin.