Piirretty kuva meteorimyrskystä Niagaran yllä
Kesän valoisien iltojen ja öiden vähitellen jäädessä taakse ilmaantuu taivaalle yövieraaksi kaksimielisten toiveilmiö - Perseidit! Apod siitä jo heitti yhden maininnan lauantaina ja Ursan sivuilla löytyy tiivis pikaselitys aiheesta. Koko parvi on kohdalla kuukauden ajan, mutta 'runsaasti' niitä tippuu 10-13.8. ja arvattu maksimi on perjantaina 12.8. klo 20-22.30.

Tuon maksimin laskeminen ei kuitenkaan ole vieläkään 100%-varmaa tiedettä, joten jos muistaa/ehtii/on pilvetöntä, niin kannattaa vilkaista taivaalle jo aikaisemminkin. Muutamina vuosina kunnon vilskettä onkin ollut esim edellisenä yönä ja vain muutama onnekas harrastaja on tajunnut mennä katsomaan silloin.

Kuuklettamalla tuli vastaan artikkeli Perseidien historiasta Sky and Telescope -lehdestä ja Nasan sivuilta ajankohtaisjuttu tältä vuodelta.

Muutamana vuotena on noita tullut käytyä katsomassa ja vielä mitään kunnon myrskyä ei ole näkynyt. Parhaimmillaan parin minuutin välein tuli tähdenlento, kerran kunnon tulipallo (=bolidi) ja yhteensä ehkä 6-12 kpl vilauksia siinä reippaan tunnin katselun aikana. Olisi kyllä mahtavaa todistaa joskus sellaista tuhansien tähdenlentojen tunnissa myrskyä, joita aina välillä on tapahtunut!