Survo-ristikko Muutamassa lehdessäkin kai oli jo uutisoitu suomalaista Sudokun-haastajaa: Survo-ristikoita. Sivustolta olevassa pdf:ssä selitetään asiaa tarkemmin ja kuvataan ajatuslogiikka ratkaisemisessa. Tuohon taulukkoon valkoisiin ruutuihin siis tulee numerot 1-12 ja kolme numeroa on jo siellä valmiina. Vaaka- ja pystyrivien summiksi pitää saada alhaalla ja vasemmalla näkyvät summat.

Survo on professori Seppo Mustosen pitkään kehittelemä tietojenkäsittelyjärjestelmä, jossa komennot annetaan samaan tekstitilaan, johon tuloksetkin välittömästi näkyvät. Siis omalaatuinen yhdistelmä taulukkolaskentaa, tekstinkäsittelyä yms yms.

Tilasin 80-luvun loppupuolella demodisketin tuolloisesta Survo84:sesta ja sitä mainostettiin juuri tulleen Windows 3.0:n WYSIWYGin väännöksellä WYWIWYG - What you want is what you get (eli mitä haluat sen saat). gtongue.gif

Eilen kävin lentokentällä, mutta tuulta oli liikaa hyppäämiseen - tänään olisi paremmat kelit ja lentäjäkin paikalla, muttei ketään hyppymestareita vahtimassa mua, joten ei taida toinen hyppy toteutua vieläkään. Kävimme vihdoin kiertämässä Öjenin luontopolun 4km+risat ja paljon kuvia tuli otettua. Ihan kiva kävely.