Kuva lainassa Scambaiteriltä Nigerialaiskirjeistä ovat kuulleet varmaan kaikki, samoin olin kuullut jostain kanadalaisesta tyypistä, joka oli mennyt muka tosissaan mukaan asiaan ja oli lopun vääntelyn jälkeen saanut jopa huijattua rahaa näiltä huijareilta itseltään!

Asiaan näyttää löytyvän omat harrastusporukkansa, jotka yrittävät pitää nämä huijarit niin kiireisinä, etteivät ehtisi käyttää aikaansa oikeasti mukaan tuleville viattomille. Jotkut lähettävät roskapostittajille roskapostia täyttääkseen heidän koneensa.

Wikipediasta löytyi tästä ns. 419-huijauksesta hyvä artikkeli suomeksi ja suomalaisten sivusto Spam2Spammers (yo kuvan lähde). Tuolta löytyy galleria huijarien lähettämistä tavaroista + omakuvista (todiste henkilöllisyydestään, että pääsee jäseneksi 'kirkkoon', joka muka tulisi mukaan liiketoimeensa) ja lisänä vielä tarinoita vastahuijauksista.

Englanniksi löytyy The ScamBaiter -kotisivu, jossa on keskustelualue huijareita kiusaaville. Haluaisivat porukan rekisteröityvän, mutta muutamia juttuja ainakin pääsi katsomaan anonyyminäkin, eli esim raportti tietokonemyyntihuijarin huudattamisesta.