Valokuvatorstain 40. haaste on 'suomen kielen kaunein sana'. Joskus muistan kuulleeni, että lause 'aja hiljaa sillalla' olisi voittanut kansainvälisen kielten kauneuskisan. Nyt etsin varmistusta netistä ja löytyi maininta:

... kansainvälinen oopperadiiva Aino Ackté, joka vuosina 1912-16 järjesti Savonlinnan ensimmäisen vaiheen oopperajuhlat, oli mukana myös Pariisin maailmannäyttelyssä 1900. Pariisissa järjestettiin tarinan mukaan kielten väliset kauneuskilpailut - ehkä ensimmäiset ja viimeiset lajissaan. Eri maista kotoisin olevat laulajat saivat sanoa yhden lauseen, ja samaiset laulajat ja muutamat muutkin paikalla olleet asettivat lauseet kauneusjärjestykseen. Ackté lausui lauseen: "Aja hiljaa sillalla." Lopputulos oli, että italiankielinen lause, joka edustikin oopperan varsinaista äidinkieltä, voitti mutta suomenkielinen lause tuli toiseksi.

Sillalle löytyy käytännöllisen hyödyn lisäksi kielestä myös positiivista merkitystä, eihän muuten esim varoiteltaisi siltojen takanaan rikkomisesta. Ohessa Suomen pisin silta Raippaluodossa.

The longest bridge in Finland

Tuolla on hienoa käydä kuljeskelemassa ja esim kävellä sillan yli, muutaman kerran ollaan pyöräilty sillalle ja takaisin, matka kun on sopivasti parisenkymmentä kilometriä suuntaansa.

Hiukan surullistakin mielleyhtymää näkymä tuo; kahdeksan vuotta sitten olin juuri tutustunut työpaikalla hauskaan parikymppiseen kaveriin - kevään laskettelureissulla yövyttiin samassa huoneessa. Kesällä hukkui hypättyään tuolta sillalta (oli pikkuhumalassa veljensä kanssa lyönyt vetoa uskaltamisesta).