Haloefektiltä poimin hauskan kynäilymeemin:

Milloin olet viimeksi kirjoittanut kirjeen?
  • Kirje paperilla on tainnut lähteä viimeksi 3-4 vuotta sitten jouluna, kun USAn tutuille kirjoitin vuoden kuulumiset massajakelu-joulukorttina. Se oli tosin kirjoitettu tietokoneella, käsin kirjoittelin armeijakaverin kanssa, vaikka siinäkin vaihdoin itselleni kätevämpään wordiin ja nyt ollaan jo useampi vuosi vaihdettu sähköposteja.
Milloin olet viimeksi kirjoittanut enemmän kuin viisi lausetta kynällä?
  • Oikeastaan melkein joka työpäivä. Olen pitänyt työvihkoa tehdyistä + tulevista hommista vuodesta -92 lähtien ja sinne koitan kirjoittaa kokonaisia lauseita, koska parin sanan merkinnästä en viikon päästä enää muista mitään.
Koska olet kirjoittanut viimeksi kaunokirjoitusta?
  • Nimikirjoitus taitaa olla ainoa 'kaunokirjoituskirjoitus', jota harrastan. Rumakin se nimmarini on, mutta oikeaa kaunokirjoitusta oon kynäillyt ehkä viimeksi ylioppilaskirjoituksissa 27 vuotta sitten...
Milloin olet viimeksi teroittanut lyijykynän?
  • Tämä on tapahtunut viime joulukuussa - hoidin seuran aikidoleirin paperitöitä ja passeihin kirjoitetaan oma-seura -merkintä lyijykynällä, että sen voi tarpeen tullen vaihtaa. Salilta löytynyt kynänpätkä oli melko surkea ja avaimenrengasveitsellä sen sitten välttäväksi teroitin.
Koska olet viimeksi ostanut kynän?
  • Huh, tuosta onkin pitkä aika. Firman kynistä näyttää ajautuvan sattumalta muutama kotiinkin, joten itselleni en ole kynää ostanut ainakaan 2000-luvulla, en muista kyllä sitä ennenkään ostaneeni. Tyttärelle olen tainnut jostain piirtämistä varten ostaa kynän pari vuotta sitten jossain reissussa ollessa (ehkä?).