Itselleni ei ole vielä onnistunut jäädä koukkuun kuntoiluun, joten yritän saada omaa heikkouttani (=tilastoiminen) auttamaan asiaa. Heinäkuun alussa ostin kunnollisen askelmittarin (Omron Walking Style II - jota aiemmin oli kokeena jo yksi kympin palikka, joka ei koskaan toiminut kunnolla).

Skrubu tätä suositteli ja samaa voin itsekin sanoa - käyttö on loogista, tuntuu toimivan luotettavasti ja ominaisuudet ovat juuri sopivat. Toki tässäkin on eri mielipiteitä kuningaskuluttajan testissä.

Riittäväksi päivän askelmääräksi on sanottu 10000, joka on yllättävän paljon eli reilu seitsemän kilometria. Tähän astinen keskiarvoni menee sen yli, muttei onnistuisi ilman golf-harrastusta, jotka ovat nostamassa keskiarvoa.

Huomasin että pyöräilynkin aiheuttama jalan liike tulkitaan askeliksi, mikä on oikeastaan mielestäni oikein. Siinä askeleita tulee selvästi vähemmän, mutta esim tuo 10.7. oli 32 kilometrin pyöräily Raippaluotoon teki hyvän piikin tilastoon ja kyllähän senkin voi kuntoiluksi laskea.

Mittarissa on normaalista poiketen kaksi ristikkäistä anturia, joten se toimisi kuulemma vaikka kaulassa riippuen tai laukussa. Nuo talletuspaikat eivät luultavasti pyöräilyssä toimisi kuitenkaan kunnolla, mutta muuten helpottavat käyttöä.