Go-pelin lauta-asetelma - mustia ja valkoisia nappeja ruutulaudallaScrabble-sanaristikkopelissä hyödyllinen Go-peli (tuolla saa käytettyä G-kirjaimen helposti ja sana löytyy tietosanakirjastakin mahdollisessa väittelytilanteessa :-) on shakin ohella aina tuntunut kiinnostavalta. Molempia olisi hieno osata, mutta viitseliäisyyttä ei riitä tarpeeksi kummankaan treenaamiseen.

Vaikka tietokoneet on saatu pelaamaan Shakkia paremmin kuin ihminen, niin keskinkertainenkin pelaaja voi helposti voittaa parhaan Go-peliohjelman, koko tilanteen hahmottaminen on vielä jotain sellaista, mihin tietokone ei pysty. Suomessa ovat tehneet oman go-sivuston, jossa on tietoa pelistä ja harrastajista yms yms. Täältä taas löytyy kätevä perusteista lähtevä suomenkielinen opas, jossa aloitetaan helpoimmista itse klikkailtavista tehtävistä.

Tuolta pääsivustolta löytyy linkkejä go-ohjelmiin, itse latasin igowin-ohjelman, jolla on ollut ihan mukava klikkailla, vaikka vielä en olekaan taktiikkaa täysin sisäistänyt ja nappien napsuttelu menee osaksi mutu-tuntumalla.