Tuilla olikin kiva kilpailu tai meemi tms. kirja-aloituksista. Siinä ei kyllä ollut mitään mainintaa kierrättämisestä, mutta luvatta lainaan idean.

Eli alla neljä itselle iskenyttä kirjan aloitusta omasta hyllystä poimittuna, kirjailija+kirja -vastaukset kommentteihin kiitos! Ovat mielestäni suht helppoja, kuuluisista kirjoista ja paljastavat jo itsessään paljon.
  1. Hari Seldon... syntynyt vuonna 11988, kuollut vuonna 12069 galaktista aikaa.
  2. Linnunradan läntisen kierukkahaaran hyljityllä, kartoittamattomalla laidalla on pieni merkityksetön keltainen aurinko.
  3. Kuivuutta oli nyt kestänyt kymmenen miljoonaa vuotta, ja hirmuliskojen valtakausi oli aikoja sitten päättynyt.
  4. Marvin Flynn luki seuraavan mainoksen Stanhopen Sanomista pikkuilmoitusten joukosta: 43-vuotias, hillitty, oppinut, sivistynyt herrasmies Marsista haluaa vaihtaa kehoja samantapaisen Maan herrasmiehen kanssa.
---

Lisää kirja-aloituksia, koska edellisten vastaukset tulivat niin nopeasti. Tässä nyt yksi scifi ja kaksi muuta.
  1. Kello 9 aamulla toukokuun 14. päivänä 1885 Delfiini nosti ankkurin ja suunnisti Nevaslippen satamasta avomerelle.
  2. Alan taas kerran tuntea pakottavaa tarvetta tehdä kunniaa Oswald-enolleni.
  3. Moni ei tiedä, että minä tapoin vanhan Philip Mathersin ja rusikoin hänelta leuat mäsäksi lapiolla; mutta aluksi täytynee kertoa ystävyydestäni John Divneyhin, sillä juuri hän ensin iski Mathersin tajuttomaksi mojauttamalla tätä takaraivoon erikoisella polkupyöränpumpulla, jonka hän oli itse kyhännyt ontosta rautatangosta.