Heitetäänpä ilmoille ensimmäiset tuntemukset MBP-elämästä. Ja kuten stereotypiä on, niin Macci-käyttäjät ovat tyytyväisiä. Niin minäkin. Ihan totta.

Ensimmäisen mäcci-kuumeeni sain 19 vuotta sitten, jolloin haaveilin vaihtavani ensimmäisen kaksi vuotta vanhan PC:ni kottaraispönttöön. Silloin vain raha oli tiukemmassa ja koska halvin mäcci maksoi kolme kertaa halvimman PC:n hinnan, niin vaihdoin Amiga 500:seen (josta pitää mainostaa sen olleen maailman ensimmäinen aito moniajokäyttis, jossa oli graafinen käyttöliittymä!).

Nykyään halvin Mac on enää vajaat tuplasti halvinta PC:tä kalliimpi ja talouskin on paremmassa kunnossa, joten kun Sony vei lopunkin kovalevytilan, niin päätin hankkia oman koneen ja toteutin samalla vanhan kuumeen.

Macin pakkaus ja rautapuoli laitteesta on laadukkaan tuntuista, tyylikästä ja mietittyä, mutta enemmänkin tällaista 21 vuotta PC/Windows -koneita käyttänyttä ihastuttaa tämä käyttöjärjestelmä. Asiat löytyvät helposti ja käyttis toimii tyylikkäästi, tuntuu kuin olisi peruskaaran vaihtanut kalliimpaan autoon.

Alla esimerkkinä mietitystä ja järkevästä toimivuudesta ohjelma-avusteiden toimintatapa - Help-valikossa on suoraan hakukenttä, joka listaa ylimmäksi hakusanalla valikoista löytyvät kohdat ja sen alle muut ohjeiden kohdat. Kun kursorin vie valikkolöydön päälle, niin samalla viereen aukee kyseinen valikon kohta ja nuolella näytetään sen sijainti!

iphoto-help.jpg

Toki kaikessa on parantamisen varaakin, joten lopuksi toistaiseksi vastaan tulleita miinuksia:
  • Näppäimistöllä enter on liian pieni (tosin pöytäkoneessa tai erillisellä näppiksellä ollee ihan eri asia)
  • Tiedostojen selailussa alikansiot ovat aakkosjärjestyksessä tiedostojen seassa, eivätkä yhtenä satsina alussa, kuten XP:ssä
  • Ohjelmavalikoima on XP:tä suppeampi, mutta toisaalta toistaiseksi on kaikkeen etsimääni löytynyt ohjelma (jotkin Suunnon ohjelmat kuulemma löytyvät vain Windowssiin, mutta niitäkään ei löydy itseltäni)
Lisää plussia ja miinuksia seuraavissa osissa. Kaunista kesän jatkoa kaikille!