Dogma-elokuvan juliste
Näin matkatessani (bloggausta ilman käsiä!!) ja ennen matkaraporttien tuloa voisinkin mainostaa mahtavaa leffaa Dogma, jonka monet ovat toivottavasti poimineet mukaansa esim Anttilan alelaareista. Elokuva on todellinen täysosuma! Hauska fantasiaseikkailu, montaa hyvää ja tunnettua näyttelijää ja todellista syvällisen viisasta sanomaa! Antaa ehkä jonkin verran samansuuntaista uutta ideaa kristinuskosta kuin Da Vinci -koodi (jota en ole vielä edes lukenut), mutta vain monta vuotta aiemmin. Kevin on katolinen ja käsitteleekin kirkkoa oikeastaan hellästi, vaikka leffan aikoihin julkaisi nettisivullaan aina viikon haukkumakirjeen, joita sai uskovaisilta kasapäin.

Trivia-sivulla löytyy paljon kiinnostavia tietoja jo elokuvan nähneille, esim että Silent Bob sanoo elokuvassa kaikkiaan kolme sanaa (tosin tuo nyt ei ollut mikään suuri uutinen...). Toinen mukava-tietää kohta oli että 'Silent Bob is seen reading USA Today. Kevin Smith met his wife while she was interviewing him for an article she was writing for USA Today.' Ja tuo vaimo muuten on yksi kolmesta pimusta elokuvassa Jay and Silent Bob Strike Back.

Kevin Smithin oma sivusto kertoo laajemmaltakin projekteistaan, kauppaa sarjakuviaan jne. Mies tosiaan on monessa mukana, esim mainion Hellboy-dvd:n extroista vasta huomasin, että Kevin oli ollut siinäkin mukana, koska on ollut käsikirjoittamassa Hellboy-sarjiksia. Muutkin elokuvansa ovat olleet viihdyttäviä kokemuksia ja uusin Jersey girl on listalla jossain vaiheessa hankittavana.

Niin ja Blogistaniassakin Kevin on tuttu omalla blogillaan SilentBobspeaks, jossa kertoo välillä poikkeuksellisen tarkasti elämästään: 'I wake up and take a leak.'  ;-D