Facebookia en ole kokeillut, vaikka vaimo sinne tekikin tunnuksen jokin aika sitten (taisi profiilinsa jo sinne unohtaa). Mutta nyt entiseltä työkaverilta tuli viikko sitten kutsu LinkedIn.com -sivustolle.

Mun networkVälillä tuntui, että kaikki tuosta jo tietävät, mutta selitänpä kuitenkin lyhyesti. Eli kyseessä on Facebook bisnesmäisellä näkökulmalla. Profiilissa on keskeistä koulutus, osaaminen ja työpaikat; sivulle voi merkitä esim kiinnostuksensa työpaikoista, jolloin joku tutun tuttu voi saada nimen työntekijää etsiessään.

Rekisteröidyin ja innostuin kokeilemaan eri tuttujen ja sukulaisten nimiä. Kolmannen tason tutut ponnahtivat pilviin heti parin yhteyden jälkeen - ensimmäisten joukossa oli USAlainen tyttö, johon tutustuin Oracle-messuilla 11 vuotta sitten. Hänellä oli 120 tuttua, joten kakkos ja kolmas taso nousi kerralla yli 10 000:een. Nyt verkosto on jo aika iso, ehkä kuuden vanhan tutun kanssa vaihdoin pikaiset kuulumisetkin kutsun yhteydessä.

Jos lukijoissa on salaisen superhenkilöllisyyteni tuntevia LinkedIn-käyttäjiä, niin lähettäkää kutsua vaan. 'Verkostoidutaan'. grolleyes.gif