Aloitetaanpa sitten marraskuisen Meksikon lomamme raportointi. Meneillään oleva osaston vaihto töissä teettää nyt ylimääräistä kiirettä ja reissaamista (= satunnaisia taukoja täällä), mutta vähitellen sain kuvatkin karsittua ja muut asiat pois päiväjärjestyksestä.

Löysin del.icio.usn (pitäisiköhän viimeinkin siirtyä itsekin käyttäjäksi?) kautta kätevän työkalun karttojen tekoon blogiin ja ensimmäiseksi tein kartan hotellimme sijainnista Cancunissa. Tosin tuo koodi sekoittaa jotenkin tämän vuodatuksen wysiwyg-editorin ja selaimesta pitää ottaa pois JavaScript seuraavien editointien ajaksi.Yo kartasta näkee tähdellä merkatun hotellimme paikan (karttaa voi siirrellä ja zoomata hiirellä), vasemmalla on lentokenttä ja luoteessa laguunin takana varsinainen kaupunki, jossa asuu lähinnä paikallisia. Tuo pitkä riutta, jonka loppupäässä olimme, on yli 20 km pitkä ja vieri vieressä olevien hotellien täyttämä. Flickristä löytyi ilmakuva riutan nurkasta, joka kertoo miten ovela paikka tuo on.

Reilu 30 vuotta sitten Cancunissa oli seitsemän kapeaa saarta rivissä ja lähes koko nykyinen riutta on rakennettua maata. Tuolloin myös paikassa asui pari kymmentä ihmistä, nyt kaupungissa on 700 000 asukasta. Enemmistö meidänkin lomalennon porukasta meni tunnin ajomatkan päähän etelään Playa del Carmeniin, jossa buumi on muutenkin tällä hetkellä. Cancunin isot hotellit taas ovat kuulemma enemmän amerikkalaisten suosiossa.