Eilisillan elokuva toi mieleen tämän Sunday classic-aiheen. Eli poimin elokuvan The boat that rocked -musiikista yhden hyvän kappaleen. Monta tuttua näkyi ja valinta osui Kinkseihin - Vaiheinen on bändiä soittanut, mutta tämä kappale oli mainittu vain Lepiksen kommentissa.

Elokuva on hauska tarina vuoden 1966 Britanniasta, jossa BBC soittaa pop-musiikkia päivässä 45 minuuttia ja puolet kansasta kuunteli mereltä pop/rock-musiikkia lähettäviä merirosvoradioita. Laivat ja jotkut tapahtumat ovat ottaneet esikuvansa todellisuudesta, mutta muuten juoni on keksitty.

Hyviä näyttelijöitä oli monta: USAn edustajana on Philip Seymour Hoffman ja monta tuttua brittiläisistä elokuvista ja TV-sarjoista. DVD:ltä löytyi 11 kiinnostavaa pitkääkin poistettua kohtausta - kestivät alkujuontoineen 51 minuuttia.

Leffan soundtrack taitaa olla klassikkoja soitteleville dejavu-kokemus, muusikkoja on Kinksin lisäksi The Who, Beach boys, Smokey Robinson, Jeff Beck, The Hollies, Skeeter Davis, Cream, Jimi Hendrix, Otis Redding, The Supremes, The Turtles, Leonard Cohen, Small Faces ja tuossa oli vasta n. puolet.