Spanglish elokuvan julisteTarjan valitsemana katsottiin Spanglish, josta odotin tavallista kielimuurikomediaa, mutta jälleen kerran mut yllätettiin. Elokuva ei selitellyt liikaa, antoi sopivasti ajateltavaa, mukavia hahmoja ja ripauksen älykästä huumoria. Tarinan henkilöt olivat inhimillisiä, mutta onneksi myös järkeviä (mielestäni roolihahmojen tyhmyys keinona saada vaaraa/ongelmia/huumoria elokuvissa on käsikirjoittajan laiskuutta).

Extroissa oli dokun ja musavideon lisäksi muutama hyvä poistettu kohtaus ja perheen mestarikokki-isän tekemän Maailman paras voileipä -tekodokumentti ja ohje! :-) Itse olen enemmän syön-elääkseni kuin elän-syödäkseni -tyyppiä, mutta tämä näytti niin hyvältä, että kopioidaanpa ohje tänne:

- 3-4 paksua pekoniviipaletta
- 2 viipaletta Monterey Jack -juustoa (tms. tietysti)
- 2 viipaletta paahdettua leipää (grahamranskis tms. suht. tummaa)
- lusikallinen majoneesia
- 4 tomaatin viipaletta
- 2 lehteä salaattia
- voita
- 1 muna

Paista pekoni rapeaksi, kuivaa talouspaperissa ja jätä sivuun odottamaan. Pane juustot toiselle leipäviipaleelle ja sulata pikagrillissä tms. Levitä toiseen leipäviipaleeseen majoneesi, sen päälle pekoni, tomaatin viipaleet ja salaatinlehti. Paista kananmuna keltuaista rikkomatta toiselta puolelta koossa pysyväksi, käännä hetkeksi toisinpäin ja nosta salaatin päälle (pidä keltuainen hiukan juoksevana). Lopuksi päälle juustoinen leivän viipale (juusto alaspäin), aseta lautaselle ja leikkaa kahdeksi palaksi.